Skip to content
Les mer om Cosmedic og våre merkevarer.
Les mer om Cosmedic og våre merkevarer.
Hva forårsaker voksenakne?

Hva forårsaker voksenakne?

Akne er en av de vanligste hudtilstandene i Verden, og påvirker veldig mange mennesker Akne begynner vanligvis i puberteten og rammer mange ungdommer og unge voksne. Omtrent 85% av personer i alderen 12-24 opplever akne i løpet av denne perioden, noen i mye større grad enn andre. Akne kan oppstå på alle stadier av livet og kan fortsette inn i 30- og 40-årene. Akne som forekommer hos voksne øker, og rammer opptil 15 % av alle kvinner.

Mikrobiomets potensielle rolle i akne: En omfattende gjennomgang

Akne er en svært utbredt inflammatorisk hudtilstand som involverer ett nettverk av stier i og rundt talgkjertelene. Selv om det sannsynligvis oppstår som en reaksjon på   flere faktorer, er den eksakte årsaken til akne fortsatt ikke fastslått vitenskapelig men.. Det er i økende grad antatt at samspillet mellom hud, mikrober og vertsimmunitet spiller en viktig rolle i dette etter studier viser en sammenheng mellom forstyrret mikrobiell sammensetning og aktivitet funnet i aknepasienter.

Hva forårsaker voksenakne?

Adult acne, eller post-adolescent acne, er akne som oppstår etter fylte 25. For det meste er de samme faktorene som forårsaker akne hos ungdom ved voksen akne.

De fire faktorene som direkte bidrar til akne er:

● Olje

● Hudceller

● Bakterier

● Betennelse

Ytterligere faktorer:

● Stress

● Hormoner

● Livsstil + Kosthold

 

Hudmikrobiota (aka mikrobiom eller hudflora) Huden er kroppens største organ og gir den første linjen av forsvar mot ytre faktorer. Huden fungerer både som en fysisk og immunologisk barriere og utfører et bredt spekter av medfødte og adaptive immunfunksjoner.

Residente hudmikrober stabiliserer vertens barriere ved å kjempe mot patogener, interagerer med immunceller i huden og modifiserer immunitet. Derfor er hudfloraen også en viktig del av menneskets totale helse.

Glo Skin Beauty lanserer 2 ny produkter for å bekjempe voksenakne

MICROBIOME RESTORING PM MOISTURIZER Formulert for å støtte hudens gjenoppretting om natten, denne dempende gelkrembehandlingen gir klar, ren hud-transformasjon mens du sover. Med en gjenopprettende fuktighetsblanding av bjørkevann, marine aktive ingredienser og biofermentert teknologi utviklet for å støtte og balansere hudens naturlige mikrobiom.

BHA CLARIFYING GEL MOISTURIZER Denne oljefrie, vektløse hydrogel-formelen matter, pleier og styrker huden med ett mikrobiom-fuktbalansering kompleks av marine ekstrakter, mild AHA-blanding og beroligende planteekstrakter for gjenopprettet glød og naturlig hudtone.

Forrige post Retinol PROAGE - Retinol for Avansert Anti-Aging
Neste post Niacinamid: Mirakelingrediensen som Transformerer Hudpleie