Skip to content
Les mer om Cosmedic og våre merkevarer.
Les mer om Cosmedic og våre merkevarer.
HVORDAN PÅVIRKER SOMMER HUDEN VÅR?

HVORDAN PÅVIRKER SOMMER HUDEN VÅR?

Når sommeren slår inn og sola kommer, endres ofte rutinene våre litt. Kveldene blir lengre, temperaturen blir høyere og vi bruker mer tid ute. Det er allment kjent at i denne sesongen er det ekstra viktig å huske SPF for ikke å bli solbrent, men hvordan påvirker denne tiden ellers huden vår?

Flere utbrudd av urenheter
Hvis du merker at huden din plutselig føles fetere enn vanlig, så kan du mest sannsynlig finne synderen i den høyere temperaturen og luftfuktigheten. Talgkjertlene dine blir mer aktive i det varme været, noe som kan gjøre huden din mer fet – og til slutt kan dette resultere i flere kviser. I tillegg kan varmen få deg til å svette mer enn vanlig, noe som også kan provosere ut hudutbrudd.

Det er generelt høyere nivåer av bakterier om sommeren fordi bakterier elsker høyere luftfuktighet. Sørg derfor for å oppbevare hudpleieproduktene dine på et tørt og kjølig sted. Rengjør sminkebørstene dine regelmessig for å holde potensielle kviser i sjakk.

En dehydrert hud
Værskiftet, en tur i bassenget eller bare å være i solen selv, vil redusere fuktigheten i huden vår. Den varme solen kan få oss til å svette litt ekstra, noe som også kan føre til fuktighetstap.
I tillegg til å sørge for å drikke mye vann, kan du enkelt gi huden en fuktboost i løpet av dagen med en ansiktsmist, fuktserum eller masker.
Forrige post Hvorfor skal man ta kjemisk peeling?
Neste post Magiske samspill: Hudpleieingredienser som kompletterer hverandre