Skip to content
Les mer om Cosmedic og våre merkevarer.
Les mer om Cosmedic og våre merkevarer.
Faktorer å tenke på når du skal velge leverandør til salongen

Faktorer å tenke på når du skal velge leverandør til salongen

Å velge riktig leverandør er avgjørende for suksessen til din hudpleiesalong eller frisør. Her er noen viktige faktorer å tenke på når du tar denne beslutningen:

1. Produktkvalitet
Høy Kvalitet: Sørg for at leverandøren tilbyr produkter av høy kvalitet som lever opp til kundens forventninger.
Naturlige Ingredienser: Velg leverandører som bruker naturlige og trygge ingredienser, spesielt hvis du retter deg mot helse- og miljøbevisste kunder.
Sertifiseringer: Sjekk om produktene er dermatologisk testet og sertifisert økologiske eller cruelty-free eller har andre attributter som passer godt til kundene, og bruk denne informasjonen ut mot kundene da det er flere og flere som velger produkter i disse kategoriene.


2. Sortiment og Innovasjon
Bredt Utvalg: Velg en leverandør med et bredt spekter av produkter som dekker alle dine behov, og som aktivt jobber med å bidra til at du kan tjene penger i salongen
Innovative Produkter: En leverandør som stadig innoverer og tilbyr de nyeste produktene på markedet, eller oppdaterer porteføljen sin hjelper deg med å holde deg konkurransedyktig og relevant

Produktmiksen din er også viktig å tenke på, da du trenger noen produkter som skiller seg ut og binder kundene til akkurat din salong - har du likt utvalg som alle andre, konkurrerer du i større grad kun på pris, og det er større risiko for at det går utover marginene. 


3. Pålitelighet og Levering
Leveringstid: Rask og pålitelig levering er essensielt for å unngå mangel på produkter.
Lagerbeholdning: Leverandøren må aktivt jobbe for å opprettholde en jevn lagerbeholdning for å møte dine behov, og jo bedre salongen samarbeider med leverandørene og lettere blir denne prosessen


4. Pris og Marginer
Konkurransedyktige Priser: Sammenlign priser mellom leverandører for å sikre at du får de beste tilbudene, og at listeprisene er satt i ett område som matcher dine kunder.
Rabattordninger: Spør om bulk-rabatter eller lojalitetsprogrammer som kan gi deg bedre marginer, handle når det er kanmanjer, og bruk verktøyene som finnes i bransjen.


5. Kundeservice
Support: En leverandør med god kundeservice som kan hjelpe deg med spørsmål og problemer er uvurderlig. Vi er her for å hjelpe deg, så ta kontakt med oss om det er noe. Sammen får vi til det meste. 
Opplæring: Se etter leverandører som tilbyr opplæring og støtte for å hjelpe deg med å bruke produktene riktig og effektivt.


6. Merkevare og Omdømme
Velg leverandører med et godt rykte i bransjen for å sikre at du samarbeider med en pålitelig og respektert leverandør som leverer lisensierte produkter og som følger de offisielle distribusjonslinjene.
Markedsføringsstøtte: Leverandører som tilbyr markedsføringsmateriell og støtte kan hjelpe deg med å markedsføre produktene bedre, og det er alltid mulig å lage tilpasninger - så hør med oss om du ikke finner det du leter etter.


7. Bærekraft og Miljøvennlighet
Miljøvennlige Initiativer: Mange kunder foretrekker bærekraftige produkter, så velg leverandører som prioriterer miljøvennlig praksis.
Resirkulerbar Emballasje: Produkter med resirkulerbar eller nedbrytbar emballasje kan appellere til miljøbevisste kunder.


8. Tilpasningsevne og Fleksibilitet
Tilpasningsmuligheter: Leverandører som tilbyr skreddersydde løsninger eller muligheten til å tilpasse produktutvalget til dine spesifikke behov, gir deg en konkurransefordel.
Fleksible Bestillingsmuligheter: Muligheten til å justere bestillinger etter sesongbaserte behov eller endringer i etterspørselen kan være svært fordelaktig.


9. Sikkerhet og Overholdelse
Regulatorisk Overholdelse: Sørg for at leverandøren følger alle relevante lover og forskrifter for å unngå juridiske problemer.
Produkttrygghet: Produkter skal være trygge å bruke og ikke forårsake skade på kundene dine.


10. Tilbakemeldinger og Anmeldelser
Kundeanmeldelser: Les anmeldelser og få tilbakemeldinger fra andre salonger eller frisører som har brukt leverandørens produkter.
Personlige Anbefalinger: Snakk med kolleger og nettverk for å få personlige anbefalinger og innsikter.

Konklusjon
Å velge riktig leverandør er en avgjørende beslutning som kan påvirke kvaliteten på tjenestene du tilbyr, og i siste instans, suksessen til din salong eller frisør. Ved å vurdere disse faktorene nøye, kan du sikre at du velger en leverandør som oppfyller dine behov og hjelper deg med å levere eksepsjonelle resultater til dine kunder.

Forrige post Bakuchiol: Det naturlige alternativet til Retinol?
Neste post Hvorfor skal man ta kjemisk peeling?