Gå til innholdet

Ingredienser

Salisylsyre

Salisylsyre er en betahydroksysyre og ofte kalt BHA (Beta Hydroxy Acid). Salisylsyre har i hudpleieverdenen først og fremst en eksfolierende effekt. Syren løser opp i gamle hudceller for å lage plass til en sunn, glødende hud.

Salisylsyre kan utvinnes av forbindelser som finnes naturlig i barken fra vier-og pilearterSalix, og er beskrevet brukt i medisinen allerede i romertiden. Stoffet ble første gang syntetisert i 1838. I 1875 ble natriumsaltet av salisylsyre tatt i bruk mot giktfeber og som febernedsettende middel og var i lange tider det mest brukte middel ved giktfeber. Natriumsaltet av salisylsyre er senere erstattet av andre derivater av salisylsyre, som inngår i en rekke preparater som brukes som smertestillende og febernedsettende midler. Av særlig betydning er acetylsalisylsyre.

Salisylsyre har stor anvendelse i legemidler til utvortes bruk. Den har en oppløsende effekt på keratin, hovedbestanddelen i hudens ytterste hornlag. Denne effekten utnyttes til fjerning av liktorner. Salisylsyre inngår da i 20–50 prosent styrke i oppløsninger, salver eller plaster. Mot hard hud benyttes noe svakere styrker, 2–10 prosent.

Salisylsyre brukes også mot flass og psoriasis. I preparater mot akne (kviser) inngår ofte salisylsyre sammen med andre virksomme stoffer.

Salisylsyre har også en bakteriedrepende og soppdrepende effekt. (Øye, Ivar: salisylsyre i Store medisinske leksikon på snl.no. Hentet 5. september 2021 fra https://sml.snl.no/salisylsyre)

Salisylsyren har store molekyler, som igjen betyr at den ikke kan trenge ned i de dypere hudlagene. Syren arbeider i overflaten og kan hjelpe til med å jevne ut fine linjer, myke opp huden og lysne hyperpigmenteringer og arr.

Salisylsyren er fettløselig, og kan derfor trenge inn i porene og løse opp i talg og gamle hudceller. 

Forskjellen på BHA-syrer og AHA-syrer er at AHA-syrer er vannløselige, og derfor passer bedre til en normal, tørr hud. De har også mindre molekyler og kan penetrere dypere, og kan derfor bidra til å stimulere kollagen og elastin.

Adresse
Karl Johans gate 16, 0154 Oslo
Telefon
24112900
E-postadresse
ordre@cosmedic.no
Foretaksregisteret
985074054
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business